"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Баррозу побачив "позитивний сигнал" з боку Ющенка і Тимошенко

Понеділок, 23 березня 2009, 18:27

Президент України Віктор Ющенко і прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, які спільно брали участь в сьогоднішній Міжнародній інвестиційній конференції, підтвердили спільність позицій щодо планів модернізації української газотранспортної системи.

Як повідомляє агентство "УНІАН", про це заявив голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу на спільному брифінгу з Юлією Тимошенко.

"Мені було дуже приємно сьогодні побачити, що як прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, так і президент Віктор Ющенко, брали активну участь в цій конференції і показали, що лідери України повністю підтримують цю угоду. Це був дуже важливий сигнал не лише для Європи, але і для всього світу", - сказав він.

Баррозу зазначив, що зараз після підписання сьогоднішньої заяви в Україні необхідно активніше ухвалювати рішення, що забезпечують початок модернізації ГТС.

Реклама:

Він зазначив також, що в Україні на сьогоднішній день спостерігається досить складна економічна ситуація, і наголосив на важливості виконання Україною економічних заходів з енергетичного пакета вимог Міжнародного валютного фонду, зазначивши при цьому важливість отримання другого траншу МВФ.

Баррозу також наголосив на необхідності ухвалення 31 березня, як планується, у Верховній Раді антикризового пакета заходів, що забезпечують виділення Україні другого траншу кредиту МВФ.

Як повідомлялося, в понеділок у Брюсселі відбулася Міжнародна інвестиційна конференція з модернізації української ГТС, в якій взяли участь президент Віктор Ющенко і прем`єр-міністр Юлія Тимошенко.

За підсумками інвестконференції "ЄС - Україна: партнери із забезпечення газу до Європи" було підписано Спільну декларацію ЄС, України і міжнародних фінансових організацій, яка визначатиме основу для надання інвестицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!