"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар скоротив падіння відносно євро

Понеділок, 23 березня 2009, 17:02

Долар у понеділок скоротив ранкове падіння відносно євро після оголошення міністерства фінансів США про купівлю неліквідних активів банків.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на агентство Bloomberg.

Євро о 14:50 у понеділок коштував 1,3589 дол. у порівнянні з 1,3582 дол. на кінець попереднього торговельного дня. У ході торгів курс долара знижувався до 1,3668 дол.

Вартість японської валюти щодо єдиної європейської склала о 14:50 у понеділок 131,40 ієни проти 130,29 на закритті ринку в п'ятницю.

Реклама:

Курс ієни відносно долара знизився до цього часу до 96,68 ієни з 95,94.

Міністерство фінансів США оголосило програму покупки "токсичних активів" на 1 трильйон доларів для підтримки фінансової системи.

Попит на євро підтримує заяву президента Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жана-Клода Тріше про те, що нульові процентні ставки мають свої негативні моменти і тому не є доцільними.

"ЄЦБ не надто охоче йде на зниження процентних ставок", - відзначає аналітик підрозділу валютних операцій Societe Generale SA у Токіо Юдзі Саїто.

Провідні інвестбанки світу, включаючи JPMorgan Chase, Morgan Stanley і Citigroup, рекомендують учасникам ринку купувати євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!