"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Песимізм українського бізнесу завмер на позначці 58%

Понеділок, 23 березня 2009, 13:52

Песимістичні очікування українського бізнесу в піврічній перспективі стабілізувалися, погіршення ситуації прогнозують близько 58%.

Про це заявила експерт Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Оксана Кузяків, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Нами зафіксована цікава тенденція - у піврічній перспективі очікування бізнесу дещо стабілізувалися. Вони, скоріше, песимістичні, ніж оптимістичні, але вже два квартали поспіль частка тих, хто очікує погіршення загальної економічної ситуації, стабільна - це близько 58%", - відзначив він.

Разом з тим експерт наголосив, що частка оптимістів, тих, хто вважає, що через шість місяців ситуація на підприємстві і загальна економічна ситуація в країні почне поліпшуватися, зросла з 4% у листопаді 2008 року до 10,5% у лютому 2009 року.

Реклама:

"Ми повинні бути готові до того, щоб, як тільки з'являться перші ознаки оздоровлення світової економіки, наші експортери, наші фінансові інститути були готові скористатися цим підйомом. Оскільки, як свідчить практика, саме на першому етапі відновлення економічного зростання або економічної активності конкуренція, перш всього міжнародна, є найбільш гострою", - підкреслив Кузяків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: