Європа буде вимагати виконання зобов'язань з модернізації ГТС

Понеділок, 23 березня 2009, 11:29

Інвестиції для модернізації української ГТС буде виділено при чітких гарантіях з боку Києва провести модернізацію системи відповідно до вимог ЄС.

Про це сказало напередодні проведення конференції в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Європейській комісії.

Європейська комісія і міжнародні фінансові інституції мають намір формально закріпити такі гарантії у заключній декларації, яка буде підписана за підсумками конференції.

"Мета (конференції) - чіткі зобов'язання (з боку Києва): якщо реформи будуть проведені у відповідності з вимогами ЄС, гроші виділені будуть", - заявило джерело.

Реклама:

Джерело так і назвало декларацію, яку сторони мають намір підписати - "Декларація з реформ".

За його словами, переговори щодо проведення конференції проходили дуже важко, тому що було задіяно багато сторін, у тому числі і міжнародні фінансові інституції.

"Нам потрібні зобов'язання з української сторони щодо реалізації цієї програми для покращення прозорості та транзиту. Те, що відбулося в січні, не повинно повторитися знову", - сказав співрозмовник агентства.

Він також уточнив, що програма збільшення ефективності української ГТС розрахована на 7 років, однак вона повинна бути імплементована таким чином, щоб жодним чином не вплинути на транзит газу до ЄС.

Попередньо, загальна вартість проектів оцінюється в 2,5 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: