"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ вітає рішення ЄС виділити фонду позику

Неділя, 22 березня 2009, 14:31

Виконавчий директор Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан подякував Європейському союзу за надання МВФ позики розміром в 100 мільярдів доларів.

Про це йдеться в заяві МВФ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я вітаю сьогоднішню заяву Європейського союзу підтримати кредитні можливості МВФ у формі позики, що становить 100 мільярдів доларів" - заявив Стросс-Кан.

"Це значний внесок для підтримки фінансових ринків та ринків капіталу, що демонструє сильну прихильність багатостороннього підходу" - відзначає директор МВФ.

Реклама:

"Керівництво ЄС, як і уряд Японії, зробив важливий крок у бік стабілізації глобальної системи в період безпрецедентного стресу. Ця прихильність послужить підвищенню впевненості в тому, що ресурси МВФ будуть достатніми для фінансових потреб його країн-членів" - говориться в заяві виконавчого директора МВФ.

Керівник Фонду висловив надію, що й інші країни "можуть надати підтримку нашим зусиллям з відновлення стабільності глобальної економіки".

"Я також вітаю рішення ЄС подвоїти підтримку свого власного платіжного балансу для країн-членів, що знаходяться поза зоною євро, як внесок у зміцнення довіри в регіоні", - відзначив Стросс-Кан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: