ЄС не ставить під сумнів право України володіти своєю ГТС

Неділя, 22 березня 2009, 13:21

Умови залучення фінансових ресурсів на модернізацію української ГТС поки не визначені, але ЄС не ставить під сумнів право України на володіння газотранспортною системою та підземними сховищами.

Про це розповів у листі для видання "Зеркало недели" президент Віктор Ющенко.

"Європейський Союз не ставить під сумнів суверенне право України на володіння газотранспортною системою, включаючи підземні газові сховища. Можна з упевненістю констатувати, що вітчизняна ГТС є стратегічним активом українського народу", - наголосив Ющенко.

За його словами, факт проведення такої конференції є дипломатичним успіхом і кроком до інтеграції в європейський енергетичний простір.

Реклама:

Президент відзначив, що конкретні умови залучення коштів на модернізацію української ГТС поки не визначені.

"Умови залучення необхідних ресурсів будуть надалі визначені, у тому числі базуючись на основоположних рышеннях донорської конференції в Брюсселі. Докладно про це ще рано говорити, але переконаний, ми отримаємо оптимальні, взаємоприйнятні умови інвестування, можливо, шляхом залучення коштів у формі кредитів, грантів , здійснення спільних інвестицій ", - заявив Ющенко.

При цьому він наголосив, що існує потреба більш чітко визначити незалежний статус ДК "Укртрансгаз", відповідно до вимог ЄС щодо операторів газотранспортних мереж.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: