Україна визначилаcя з порядком модернізації ГТС

Субота, 21 березня 2009, 09:01

Україні протягом семи років доведеться реконструювати значну частину компресорних станцій і газогонів, а також побудувати значну кількість нових газовимірювальних станцій, що потребує близько 3 мільярдів доларів.

Такі дані містить майстер-план, підготовлений українською стороною до донорської конференції з питань модернізації української ГТС, яка пройде 23 березня в Брюсселі, пише газета "Зеркало недели".

Найбільше коштів потрібно на реконструкцію та будівництво компресорних станцій - 1435,3 мільйонів доларів, на модернізацію лінійної частини газогонів - 616,3 мільйонів доларів, на підземні сховища газу - 455,3 мільйонів доларів і на будівництво нових газовимірювальних станцій на вході дагазотранспортної системи України (на східному кордоні з Росією) - 448 мільйонів доларів.

Першочерговими технологічними завданнями реконструкції є підтримання технічних параметрів основних транзитних газопроводів і підземних сховищ газу, впровадження сучасних технологій транспортування і зберігання газу та управління його потоками, а також впровадження сучасних методів контролю технічного стану об'єктів української ГТС.

Реклама:

Пріоритетними проектами модернізації та реконструкції ГТС України є Західний транзитний коридор (газогони "Союз", Уренгой-Помари-Ужгород та "Прогрес"), Південний транзитний коридор (газогони Єлець-Кременчук-Кривий Ріг, Ананьєв-Тирасполь-Ізмаїл), підземні сховища газу (Більче-Волицко-Угерсько та Богородчанський), газовимірювальні станції ("Ужгород", "Берегово", "Дроздович", "Теково", "Орловка").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: