Азаров радить українцям переходити на золото

Субота, 21 березня 2009, 00:05

Депутат Партії Регіонів Микола Азаров вважає, що заощадження треба зберігати в золоті.

Про це він заявив в п'ятницю в ефірі телеканалу "Інтер".

Одним з найважливіших заходів, який зміг би стабілізувати ситуацію, це було б вимога і зобов'язання уряду США забезпечити стабільність своєї валюти", - підкреслив Азаров.

За його словами запровадження нової стабільної валюти дозволить говорити про прогнозованість розвитку ситуації в багатьох країнах.

Реклама:

Депутат ПР зазначив, що Україна може ліквідувати залежність від американської валюти лише створенням "високотехнологічного продукту", який на міжнародному ринку буде коштувати більше ніж долар.

"Тобто, зміцнити свою валюту можна тільки одним шляхом - піднімати економіку", - підтвердив представник опозиції.

На думку Азарова, переорієнтація і відхід від інвестиційного економічного розвитку на модель споживчого кредитування призвели до негативних наслідків.

"Економіка розвивалася, спекулятивні гроші за кордоном думали, де їм знайти точку свого застосування. Але чому кредит за кордоном був, наприклад 3%, а у нас на аналогічному кредиті можна було заробити 15%?", - сказав він.

Головними для антикризових програм Азаров вважає: стимулювання реального виробництва, підтримку банківської фінансово-кредитної системи, зміцнення національної валюти.

"При тій непередбачуваності, якою характеризується наш уряд і наш Національний банк, їм не говорити про те, в чому зберігати свої заощадження? Краще всього в золоті, дорогі, мої товариші", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!