Ющенко помириться з Тимошенко, щоб продати Укртелеком?

П'ятниця, 20 березня 2009, 22:03
Президент Віктор Ющенко й прем'єр Тимошенко продовжать наступного тижня консультації щодо виходу з економічної кризи.

Про це повідомив президент в ефірі "5 каналу".

На запитання журналіста, що означає той факт, що президент і прем'єр поверталися з Брюсселю одним літаком, Ющенко відповів: "Це означає, що в мене було вільне місце в літаку і я запросив прем'єра".

"Якщо ж говорити серйозно, то виклики, які стоять перед країною, найкраще подолати, консолідуючись", - сказав Ющенко.

За його словами, порозуміння в значній частині питань можна знайти. "Антикризовий пакет - ціль, навколо якої можна досягти консолідації, хоча б на час", - зазначив він.

Реклама:

Ющенко повідомив, що вони домовились з прем'єром з понеділка продовжити роботу над антикризовим пакетом, щоб "поставити останні крапки у пакеті повернення місії МВФ до України й врегулювання питань у парламенті - це акцизна політика, збалансування Пенсійного фонду і "Нафтогазу" .

"Ми домовились, що з понеділка ми призначаємо робочу групу, яка розгляне принципи приватизації 2-3 провідних об'єктів. Я зараз не буду їх згадувати - хай робоча попрацює, бо йдеться про стратегічні підприємства", - розповів президент.

"Ми приймемо рішення через РНБО, чи через групу, щоб відкрити шлях до приватизації таких знакових об'єктів як "Укртелеком", щоб із другого кварталу почати наповнення стабілізаційного фонду, щоб цей ресурс працював на Україну", - додав Ющенко.

Крім того, у понеділок президент збирається зустрітися з президентом Європейського інвестиційного банку по отриманню Україною кредитної лінії по фінансуванню малого й середнього бізнесу.

А в п'ятницю, якщо встигне, президент проведе спільну нараду з провідними банками щодо стабілізації валютного ринку.

"Я переконаний, що у нас немає підстав шарахатися в одну чи іншу сторону з точки зору курсу", - запевнив президент, додавши, що це проблема "психологічна".

При цьому Ющенко закликав Нацбанк і уряд стояти на одній платформі і не робити скандалів навколо Національного банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!