"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євросоюз виділив 600 мільйонів євро на "Східне партнерство"

П'ятниця, 20 березня 2009, 17:54

Лідери країн Європейського Союзу затвердили політику "Східне партнерство", виділивши на неї 600 млн. євро на 2009-2013 роки.

Про це на прес-конференції сказав після завершення засідання Європейської Ради прем'єр-міністр головуючої в ЄС Чехії Мірек Тополанек, повідомляє агентство "УНІАН".

У свою чергу міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг зазначив, що дебати щодо "Східного партнерства" були дуже інтенсивними, але у підсумку вдалося досягнути результату.

Говорячи про можливу участь Білорусі в новій політиці ЄС, міністр зазначив, що Білорусь мала б бути також охопленою "Східним партнерством".

Реклама:

Разом з тим він зазначив, що питання участі президента Білорусі Олександра Лукашенка в запланованому на 7 травня установчому саміті "Східного партнерства" залежить, в першу чергу, від самого білоруського президента та його дій в наступні тижні, що залишилися до 7 травня.

Прем'єр Чехії також зазначив, що на сьогодні поки що немає остаточного рішення з приводу того, де саме буде проведений саміт: у Празі чи у Брюсселі.

"Східне партнерство" - польсько-швецька ініціатива, спрямована на покращення відносин з ЄС.

Установчий саміт "Східного партнерства" за участю керівників держав-членів ЄС та країн-партнерів відбудеться 7 травня.

"Східне партнерство" має охопити 6 країн - сусідів Євросоюзу: Азербайджан, Вірменію, Грузію, Молдову, Україну та Білорусь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: