Від Тимошенко вимагають забрати свою людину з "Укртрансгазу"

П'ятниця, 20 березня 2009, 17:42

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має переглянути рішення щодо призначення нового керівництва ДК "Укртрансгаз".

Як повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ", про це сьогодні заявив народний депутат від НУНС, представник депутатської групи "За Україну!" Андрій Парубій.

Зокрема, він відзначив: "Якщо прем'єр-міністр не скасує своє рішення щодо зміни керівництва ДК "Укртрансгаз", це буде ще одним підтвердженням того факту, що прем'єру не потрібні кваліфіковані й віддані Україні фахівці, і вона готова знищити всіх, хто відстоює національні інтереси".

За словами Парубія, саме фахівці "Укртрансгазу" у січні 2009 року уперше за час існування газотранспортної системи України створили технічне диво, надіславши газові потоки з Заходу на Схід.

Реклама:

"Направивши газові потоки з підземних газосховищ у Західній Україні на Донбас, Придніпров'я, Харківщину, українські газовики врятували від повного колапсу українську промисловість і забезпечили можливість нормального опалення житла, шкіл, лікарень та дитсадків по всій Україні, - сказав він.

За словами депутата, завдяки діям українських газовиків Україна могла два місяці обходитися без поставок газу з Росії.

"Тимошенко не скористалася сильною позицією нашої держави, яка мала найбільші в Європі запаси газу, і могла нав'язувати свої умови на переговорах з "Газпромом", разом з тим в угоду Кремлю прем'єр-міністр погодилася на украй невигідний газовий контракт", - підкреслив народний депутат.

"Більше того, тепер від посади звільняється Ярослав Марчук, який керував блискучою операцією по забезпеченню стабільного газопостачання України в січні", - наголосив він.

Як повідомлялося, 19 березня директором ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" призначено депутата Київської обласної ради від БЮТ Костянтина Єфименко. У п'ятницю в компанії відбулося представлення нового керівника колективу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!