"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк "Фінанси та Кредит" просить про реструктуризацію

П'ятниця, 20 березня 2009, 14:48

Банк "Фінанси та Кредит" має намір реструктуризувати більшу частину синдикованого кредиту обсягом 70 млн. доларів, термін погашення якого наступив 19 березня.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив заступник голови правління банку Сергій Борисов.

"Ситуація в банківській сфері України сьогодні змінюється так стрімко, що для запобігання можливих ситуацій, пов'язаних з виконанням в майбутньому банком "Фінанси та Кредит" своїх зовнішніх зобов'язань і після ретельного вивчення ситуації, що склалася, банк запропонував організаторам цього синдикату розглянути питання про реструктуризацію заборгованості та змінити графік погашення на більш рівномірний", - сказав він.

Сергій Борисов також повідомив, що у відповідності з графіком погашення банк "Фінанси та Кредит" до 19 березня погасив всі відсотки по синдикованого кредиту і частково тіло кредиту.

Реклама:

За його словами, реструктуризація синдикованого кредиту дозволить істотно знизити ризик кредиторів з повернення цих коштів.

Він також повідомив, що банк не веде переговори про реструктуризацію інших зовнішніх зобов'язань.

Як повідомлялося, у березні 2008 року банк "Фінанси та Кредит" залучив річний синдикований кредит у обсязі 70 млн. доларів, організатором якого виступили Raiffeisen Zentralbank, Standard Bank і банк VTB. Ставка за кредитом склала Libor+1,95%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: