"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко записала авіабудування в пріоритети

П'ятниця, 20 березня 2009, 13:32
Уряд України буде реалізовувати план реанімації авіабудівної галузі.

Про це прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила у п'ятницю під час наради з питань підтримки вітчизняного авіабудування.

"Ми будемо втілювати в життя не лише антикризовий план, а й план реанімації і надання нової динаміки розвитку авіаційної промисловості України", - сказала вона.

Прем'єр відзначила, що Україна входить до сімки провідних авіаційних держав світу та має замкнений цикл виготовлення літаків.

За її словами, сьогодні авіаційна техніка, яка виготовляється в Україні, постачається до 50 країн світу, а в галузі функціонує 39 підприємств різних форм власності, на яких працює понад 38 тисяч робітників.

Реклама:

Юлія Тимошенко підкреслила, що тільки за роки незалежності створено 5 нових типів літаків: Ан-140, Ан-148, Ан-74ТК-300, Ан-38-100, Ан-3Т, сконструйовано ряд нових авіаційних двигунів, побудовано та модернізовано 195 літаків і 16 типів літаків сертифіковано.

Прем'єр-міністр також повідомила, що у 2008 році авіаційна галузь виготовила товарів і надала послуг на суму 4,4 мільярдів гривень, темпи росту обсягів виробництва авіаційної продукції склали 111,7% у порівнянні з 2007 роком.

"Тому 2008 рік був успішним роком, але криза підрізала крила і зупинила ці позитивні процеси", - наголосила вона.

Юлія Тимошенко підкреслила, що зараз уряд мусить зробити все, щоб збереглася позитивна динаміка розвитку авіабудівної галузі.

У зв'язку з цим вона має намір провести переговори з банками щодо реструктуризації заборгованості підприємств авіаційної сфери.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!