США виділили ще 5 мільярдів на порятунок автопрому

П'ятниця, 20 березня 2009, 11:26

Виробникам автокомпонентів в США нададуть держкредити на 5 млрд. дол.

Про це повідомляє видання "Дело".

Програма підтримки виробників автокомпонентів допоможе стабілізувати ситуацію в американському автопромі, який зараз знаходиться на складному етапі реструктуризації, говориться в повідомленні міністерства.

Автопостачальники просили у лютому у Міністерства фінансів США 25,5 млрд. дол, заявляючи, що мільйони робочих можуть залишитися без роботи у випадку колапсу в галузі.

Реклама:

Гроші будуть виділені компаніям, яким найбільше вони потрібні для підтримки ліквідності - в обмін на відкритий доступ до своїх запчастин автовиробникам.

Однак уряд вимагає гарантії повернення грошей, незалежно від того, що може трапитися з їх головними покупцями - "великою трійкою" - General Motors, Chrysler, Ford і не обіцяє, що буде рятувати всіх, відзначаючи, що "крах деяких постачальників буде природнім, хоча і сумною новиною".

"Програма надасть постачальникам автозапчастин у вищій мірі необхідний доступ до ліквідності - з тим, щоб вони отримали можливість сплачувати рахунки і покривати свої витрати, в той час як національні компанії-автовиробники зможуть стабільно отримувати необхідні їм запчастини", - сказав міністр фінансів США Тімоті Гайтнер .

Найбільші постачальники в США, такі, як American Axle, Lear і Visteon, заявляли нещодавно, що їх аудитори сильно сумніваються, що компанії виживуть без держпідтримки.

Асоціація автовиробників США відзначає різкий спад замовлень "великої трійки".

Якщо навіть у грудні 2008 року в Детройті автовиробники зробили замовлень на 8,4 млрд. дол., то в березні загальні рахунки на придбання компонентів не перевищать 2,4 млрд. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: