Голандців хочуть допустити до української ГТС

Понеділок, 2 березня 2009, 21:40 -
Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявляє, що Україна зацікавлена в участі голландського капіталу в модернізації української ГТС.

Про це він сказав у ході зустрічі з віце-прем'єр-міністром, міністром фінансів Королівства Нідерланди Ваутером Босом, повідомляє прес-служба уряду.

"Ми зацікавлені в підвищенні надійності існуючої системи транзиту газу до європейських країн та у створенні альтернативних шляхів енергопостачання", зазначив Турчинов.

Він наголосив на важливості подібних проектів, які сприятимуть забезпеченню енергетичної безпеки України та інших європейських країн.

Також, під час зустрічі сторони обговорили питання нарощування торгово-економічного співробітництва у транспортній, сільськогосподарській та енергетичній сферах.

Реклама:

"Незважаючи на світову фінансову кризу, в минулому році товарообіг між нашими країнами зріс майже вдвічі", підкреслив перший віце-прем'єр.

В свою чергу Ваутер Бос висловив переконання в тому, що товарообіг між країнами зростатиме і в поточному році, "адже всі передумови для цього є".

Співрозмовники також високо оцінили стан виконання програми спільних дій між урядами України та Нідерландів на 2007-2009 роки та обговорили перспективи укладення нового відповідного документу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: