Уряд створив раду для визначення "обраних" банків

Понеділок, 2 березня 2009, 20:35
Експертно-аналітичний рада з питань участі держави в капіталізації банків на чолі з першим віце-прем'єром Олександром Турчиновим буде погоджувати пропозиції Мінфіну про таку участь для подальшого їх затвердження Кабінетом міністрів.

Відповідний порядок затверджено постановою Кабінету міністрів, яка була оприлюднена в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до нього, основними завданнями ради є визначення вимог до банків, відповідність яким може бути підставою для участі держави в їх капіталізації.

До ради також увійшли перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський, який є заступник голови ради, перший заступник міністра Кабінету міністрів Георгій Берадзе, голова Державної податкової адміністрації Сергій Буряк, перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, перший заступник міністра економіки Анатолій Максюта і голова Державного комітету фінансового моніторингу Ігор Черкаський.

У випадку згоди увійти до ради можуть заступник голови Національного банку Олександр Савченко і виконавчий директор НБУ Олександр Кірєєв (днями Нацбанк перевів його на керівництво Банкнотно-монетним двором), радник прем'єр-міністра Олександр Гінзбург та експерт Світового банку Карл-Йохан Ліндгрен.

При цьому рішенням уряду обумовлено, що радник прем'єра, експерт Світового банку та Міжнародного валютного фонду беруть участь у засіданнях ради з правом дорадчого голосу.

Крім того уряд вирішив створити в складі центрального апарату Мінфіну структурний підрозділ з питань участі у капіталізації банків.

Мінфін також повинен за погодженням з НБУ затвердити порядок обміну інформацією, зокрема, що містить банківську таємницю, у відношенні банку, участь у капіталізації якого приймає держава.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: