Українці звинувачують уряд в дорогому доларі

Понеділок, 2 березня 2009, 18:18
Більшість українців вважають, що Кабінет Міністрів повинен нести відповідальність за курсову політику в країні.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Національного інституту стратегічних досліджень, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У ході опитування було опитано 600 респондентів методом телефонного інтерв'ю в містах з населенням понад 50 тис. людей. Максимально можлива похибка складає 4%. Опитування проводилося з 24 по 26 лютого поточного року.

Відповідаючи на запитання, чи повинен уряд нести відповідальність за курси валют в країні, 79% опитаних сказали - так, 8% - ні, 7% - скоріше так, 2% - скоріше ні. При цьому 3% не змогли відповісти на це питання.

Аналізуючи ініціативу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про заміну ряду міністрів в уряді, більшість опитаних назвали це спробою затягнути час і запобігти власну відставку з поста прем'єр-міністра (32%). 20% респондентів вважають це спробою відвернути увагу людей від економічних проблем, 16% - очистити уряд від міністрів, призначених за квотою "Нашої України - Народної самооборони".

Крім того, 15% українців бачать у цьому бажання підвищити ефективність діяльності уряду, і 8% - підвищити ефективність діяльності окремих міністерств. 8% не змогли відповісти на запитання.

Опитування показало, що 55% респондентів вважають уряд Тимошенко неспроможним подолати економічну кризу у найближчий час. 19% вважають, що уряд Тимошенко скоріше не зможе подолати економічну кризу, 12% відповіли "так", 11% сказали, що швидше зможе, і 3% респондентів не змогли відповісти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: