Standard&Poor's знову понизило "Надра Банк"

Понеділок, 2 березня 2009, 17:29
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's понизило довгостроковий рейтинг банку "Надра", який входить до групи найбільших, з рівня СС до SD.

Про це йдеться в повідомленні S&P, передає агентство "Українські новини".

"Рейтинг банку "Надра" знижений до SD у зв'язку із пропущеними виплатами за зобов'язаннями і різким погіршенням ліквідності", - сказано в повідомленні.

Рейтингова служба Standard&Poor's понизила довгостроковий кредитний рейтинг українського банку "Надра" зі СС до SD, що вказує на вибірковий дефолт, і вивела всі рейтинги зі списку CreditWatch ("рейтинги на перегляді") з негативним прогнозом, куди вони були поміщені 13 лютого 2009 року.

Відповідно до визначення Standard&Poor's вибірковий дефолт означає, що позичальник не виконує зобов'язання вибірково, тобто за зазначеним борговим зобов'язанням при продовженні своєчасних і повних виплат за іншими борговими зобов'язаннями.

Реклама:

Визначення дефолту в агентства належить як до відрейтингованих, так і до невідрейтингованих зобов'язань.

Кредитні лінії банку становлять менше як 150 млн. гривень, що значно менше за обсяг зобов'язань перед іноземними контрагентами зі строками погашення, що наступають в 2009 році, обсягом 261 млн. доларів.

Водночас триває відтік вкладів клієнтів банку - як фізичних, так й юридичних осіб.

Згідно з даними агентства, банк "Надра" дотепер не отримав фінансування за кредитною лінію обсягом 3 млрд. гривень, що повинен був надати Національний банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: