НБУ посилює контроль за використанням доларів для позичальників

Понеділок, 2 березня 2009, 15:39
Національний банк попереджає комерційні банки про посилення контролю за використанням доларів, які купують у НБУ на аукціонах, призначених для погашення фізособами-позичальниками валютних кредитів.

Про це говориться в листі НБУ від 27 лютого, повідомляє агентство "Українські новини".

"За результатами аналізу статистичної звітності й у разі наявності скарг, заяв й іншої інформації, що може свідчити про порушення банками встановленого порядку проведення (валютних аукціонів), територіальним керуванням (НБУ) забезпечити термінове проведення вибіркових перевірок банків", - сказано в листі.

Інформацію про результати таких перевірок територіальні управління НБУ повинні передавати департаменту валютного регулювання Нацбанку.

Для інформування клієнтів про валютні аукціони керівники банків і керівники територіальних управлінь НБУ повинні відкрити так звані "гарячі" телефонні лінії.

Реклама:

Банки зобов'язані інформувати фізосіб-позичальників про курс, за яким вони придбали долари на аукціоні в НБУ для погашення валютних кредитів.

Як повідомлялося, Нацбанк заборонив банкам стягувати комісії й підвищувати курс при погашенні фізособами-позичальниками валютних кредитів за рахунок валюти, яку купують банками на спеціальних щотижневих аукціонах у НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: