Бабакову не вистачає коштів на будівництво ПГЕС в Ізмаїлі

Понеділок, 2 березня 2009, 15:37
Будівництво парогазової електростанції (ПГЕС) в Ізмаїлі (Одеська обл.) відкладено через складнощі із залученням кредитних коштів.

Про це повідомив журналістам член наглядової ради ВАТ "Одесаобленерго" від ТОВ "ВС Енерджі Інтернешнл Україна" (Київ) Ігор Судак, передає агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Банк, з яким у нас була домовленість, відмовився нас профінансувати, тому зараз ми знаходимося в стадії пошуку необхідних засобів", - сказав він.

При цьому Судак зазначив, що вся необхідна для будівництва ПГЕС документація підготовлена у повному обсязі.

"У нас повністю вся документація підготовлена, все зроблено для того, щоб можна було реально фінансувати і будувати", - додав він.

Як повідомлялося, "ВС Енерджі", що управляє 55% акцій ВАТ "Одесаобленерго", 2007 року заявила про намір побудувати три ПГЕС - в Одесі, Ізмаїлі та Севастополі, які мають вирішити проблему надійного електропостачання даних регіонів.

Передбачалося, що загальний обсяг інвестицій в проект перевищить 800 млн. дол. Загальна вартість проекту будівництва ПГЕС в Ізмаїлі становить 255 млн .дол., термін будівництва - два роки.

"ВС Енерджі Інтернешнл Україна" керує великими пакетами акцій у енергопостачальних компаніях: ВАТ "Житомиробленерго", ВАТ "Кіровоградобленерго", ВАТ "Севастопольенерго", ВАТ "Херсонобленерго" і "Одесаобленерго" і належить групі російського бізнесмена Олександра Бабакова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!