Ющенко не віддасть Польщі більшу частину Євро-2012

Понеділок, 2 березня 2009, 13:40
Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна не допустить непаритетності при виборі міст для проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року разом з Польщею.

Про це він заявив у понеділок під час засідання Координаційної ради з питань підготовки та проведення в Україні Євро-2012, повідомляє агентство "УНІАН".

Ющенко підкреслив, що для України є принциповим те, щоб "фундаментальний паритет, закладений в концепцію спільної підготовки до Євро-2012 України та Польщі, зберігся до останньої точки".

Ющенко пообіцяв, що до 8 травня поточного року в Україні вже 4 міста відповідатимуть критеріям програми підготовки до Євро.

"Це я кажу з однією метою - щоб ні всередині України, ні в міжнародних дискусіях ми не допускали обставин для ревізії базових домовленостей паритетного проведення футбольного чемпіонату в Україні та Польщі", - сказав президент, підкресливши, що в Україні є всі можливості забезпечити своєчасну нормальну підготовку.

Реклама:

Як повідомляли деякі польські ЗМІ, УЄФА нібито може вирішити провести матчі Євро-2012 у 6-ти польських і 2-х українських містах через те, що українські міста, окрім Києва та Донецька, не зможуть вчасно і належним чином підготуватися через економічну кризу.

Початковий план передбачає проведення матчів у 4-х українських і 4-х польських містах. Також у кожній країні є по 2 резервні міста на випадок, якщо якесь з основних приймаючих міст не встигне підготуватися до чемпіонату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: