"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович не хоче просити гроші у МВФ

Понеділок, 2 березня 2009, 11:51
Опозиція не підпише листа до МВФ, тому що ніколи не погодиться на те, щоб заради закордонних грошей було допущено різке погіршення життя українських громадян.

Про це заявив лідера Партії регіонів Віктор Янукович, повідомляє прес-служба партії.

"Опозиція не погодиться підписати такого листа. Опозиція також не може підтримати владу в намірах збільшити до світового рівня ціну на газ для населення. А саме таку гарантію хоче дати влада в листі до МВФ", - заявив Янукович.

"Ставлячи за мету отримати чергову позику МВФ, влада готова підписати гарантії погіршення життя українських громадян. Зокрема, влада погоджується на те, щоб кожного року на шість місяців піднімати пенсійний вік українців. Це означає, що при тій середній тривалості життя в Україні, яка є, багато наших співвітчизників взагалі не дочекаються пенсії", - наголосив лідер партії.

"Ми також виступаємо категорично проти скасування спрощеної системи оподаткування для малого і середнього бізнесу, а саме це зробити обіцяє влада в своєму листі до МВФ", - додав він.

Реклама:

Янукович також наголосив, що опозиція вимагає негайного перегляду бюджету України і збереження у ньому соціального захисту для кожної людини, яка страждає від кризи.

"Ми ніколи не будемо підтримувати владу, яка йде на погіршення життя людей", - наголосив він.

Раніше для вирішення питання щодо кредиту МВФ Ющенко запрошував прем'єра Юлію Тимошенко, голову ВР Володимира Литвина керівника НБУ Володимира Стельмаха та лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Однак тоді на зустріч прийшов Микола Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: