"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фондові ринки: США зафіксували найгірший початок року

Понеділок, 2 березня 2009, 10:01
Американський фондовий індекс Standard & Poor's 500, втративши чергові 2,4%, знизився за січень-лютий на 18%, що є найгіршим початком року за всю його історію.

З піка, досягнутого у жовтні 2007 року, індекс S&P, що завершив п'ятницю на рівні 735,09 пункту, впав уже на 53%, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на The Wall Street Journal.

Акції, що входять до розрахунку індексу, торгуються у відношенні до прибутку на рівні 12,8, що є найнижчим показником з 1986 року.

Незважаючи на це, аналітики Goldman Sachs і UBS AG знизили минулого тижня прогноз для індексу S&P на кінець року до 940 пунктів (з колишніх 1100) і до 1100 (з 1300) відповідно.

Dow Jones Industrial Average, розгубив за лютий 11,72%, упав з початку року на 20%. У п'ятницю, знизившись на 1,7%, він досяг 7062,93.

Фондові індекси в Європі впали за підсумками торгів у п'ятницю слідом за падінням котирувань акцій банків.

Індекс Dow Jones Stoxx 600 опустився на 1,8%. За тиждень показник знизився на 2,3%, падіння за підсумками лютого склало 9,6%.

Акції значно подешевшали в лютому на тлі скорочення прибутків компанії практично у всіх секторах економіки, а також через побоювання поглиблення фінансової кризи в Східній Європі.

"Жоден з головних міжнародних ринків не показує ніяких ознак життя в цьому році", - заявив Пітер Соррентіно з Huntington Asset Management.

Поганий настрій на ринок мали новини із США щодо економіки та банківського сектору.

Азіатські фондові індекси падають в понеділок на тлі різкого скорочення заробітної плати в Японії та експорту в Південній Кореї, які посилили стурбованість поглибленням світової рецесії.

Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, опустився на 3% - до 72,92 пункту. З початку року показник втратив 18%.

Японський індекс Nikkei 225 у понеділок падає найшвидшими темпами за останні 5 тижнів - 3,2% за підсумками ранкової сесії. Гонконгський Hang Seng впав на 3,6%, корейський KOSPI - на 3,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!