ЄБРР має намір стати акціонером "Галнафтогазу"

Понеділок, 2 березня 2009, 09:21
Європейський банк реконструкції і розвитку має намір стати акціонером концерну "Галнафтогаз" (Львів) за рахунок інвестицій у капітал компанії розміром 50 млн. доларів.

Про це йдеться в прес-релізі "Галнафтогазу", повідомляє агентство "Українські новини".

У лютому 2009 концерн і ЄБРР підписали протокол про наміри щодо інвестиційного проекту на суму 50 млн. доларів у вигляді інвестиції в капітал.

Член наглядової ради "Галнафтогазу" Андрій Худо уточнив, що наприкінці квітня концерн проведе збори акціонерів, на яких планується прийняти рішення про збільшення статутного фонду, і додатково випущені акції буде придбано ЄБРР.

У прес-релізі концерну зазначено, що кошти ЄБРР призначено для фінансування інвестиційної програми "Галнафтогазу" до 2012 року і пов'язаного з нею збільшення розміру робочого капіталу, а також інвестицій у збільшення ефективності використання енергії.

Реклама:

"Варто зазначити, що мати в складі акціонерів таку добре відому фінансову установу як ЄБРР сприятиме всебічному розвитку компанії, включаючи втілення найкращих практик корпоративного управління, соціальної й екологічної відповідальності", - приводиться в прес-релізі позиція Худа.

Він також зазначає, що протокол про наміри визначає, зокрема, основні комерційні умови майбутньої угоди, які було погоджено протягом переговорів.

"На підставі довгострокового співробітництва сторони переконані, що цю угоду буде завершено протягом наступних 1,5-2 місяців", - сказав він.

У грудні 2008 року ЄБРР поширив повідомлення, у якому повідомив про намір надати "Галнафтогазу" 50 млн. доларів у вигляді інвестиції в капітал і субординованого боргу.

Відкрите акціонерне товариство "Концерн Галнафтогаз" входить до холдингу "Універсальна інвестиційна група" і є одним з найбільших власників АЗС в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: