Вето на закон про Фонд держмайна буде скасовано?

Четвер, 19 березня 2009, 19:50

Комітет Верховної Ради з економічної політики рекомендує Раді подолати вето президента Віктора Ющенка на закон про Фонд державного майна (ФДМУ).

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на інформаційне управління Ради.

Під час прийняття такої рекомендації комітет керувався висновками Головного науково-експертного управління апарату Ради щодо пропозицій Ющенка до закону.

Згідно з цими висновками, пропозиції Ющенка не містять конкретних формулювань правових норм, а викладені у вигляді побажань.

Реклама:

Зокрема, на думку експертного управління, у вигляді побажань викладено позиції про те, що статус ФДМУ визначається з урахуванням місця, як державного органу зі спеціальним статусом у системі окремо визначених Конституцією державних органів.

Крім того, цим законом визначено завдання фонду, не передбачені спеціальним законом про управління об'єктами державної власності, вважають чиновники управління.

Тому експертне управління вважає, що пропозиції Ющенка в наявному вигляді неможливо поставити на голосування, оскільки у разі їх підтримки Радою ці побажання неможливо імпліментувати у текст закону.

У зв'язку з цим комітет вирішив, що пропозиції президента не повною мірою відповідають вимогам ст. 94 Конституції, згідно з якими вони мають бути не тільки обґрунтованими, але і сформульованими.

Як повідомлялося, 21 лютого Ющенко застосував право вето до закону про ФДМУ.

На думку президента, закон не відповідає положенням Конституції, крім того, у законі не враховано пропозиції, які було внесено Ющенком у попередній редакції.

На початку лютого Рада прийняла пропозиції Ющенка до закону, який регламентує роботу ФДМУ.

У червні 2007 року Ющенко ветував закон про ФДМУ.

19 квітня 2007 року Рада прийняла закон, який регламентує роботу ФДМУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: