"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"АероСвіт" відмовляється від нового термінала в "Борисполі"

Четвер, 19 березня 2009, 16:45

Авіакомпанія "АероСвіт-Українські авіалінії" відмовляється від намірів інвестувати в будівництво терміналу "Е" в державному міжнародному аеропорту (ДМА) "Бориспіль".

Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", про це заявив заступник генерального директора зі стратегічного розвитку компанії Євген Тріскунов на прес-конференції в Києві в четвер.

За його словами, судові розгляди щодо законності передачі земельних ділянок, відведених під будівництво терміналу, ще не завершені, а тому його доля залишається під питанням.

"У нас є готовий проект будівництва, який ми готові продати або передати, а самі вкладати гроші ми поки не маємо наміру", - додав він.

Реклама:

Євген Тріскунов також відзначив, що будівництво нового термінала є одним з найважливіших кроків для підвищення транзитного потенціалу аеропорту, його підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Як повідомлялося, компанія "АероСвіт-Українські авіалінії" планувала в кінці 2006 - на початку 2007 року побудувати власний термінал на території ДМА "Бориспіль".

Однак навесні 2005 року за позовами органів прокуратури було порушено п'ять справ, дві з яких стосувалися договорів купівлі-продажу "АероСвітом" земельних ділянок на території Горського селищної ради, відведених під будівництво терміналу, три - договорів купівлі-продажу майна аеропорту "Бориспіль" (зелених насаджень і твердого покриття на ділянках, що підпадають під забудову).

Судова палата у господарських справах Вищого суду 31 березня 2008 року відмовила в задоволенні касаційних подань генерального прокурора і касаційних скарг "АероСвіту" щодо перегляду судових рішень, якими визнано недійсними договори купівлі-продажу земельних ділянок площею понад 32 га на території ДМА "Бориспіль".

У вересні 2008 року міністр транспорту і зв'язку України Йосип Вінський повідомив, що "АероСвіт" розраховує врегулювати спірні питання мирним шляхом. Він також сказав, що авіакомпанія погодилася на приєднання терміналу "Е", який вона мала намір побудувати, до терміналу "D".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: