"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати підтримали виробників добрив

Четвер, 19 березня 2009, 12:05
Верховна рада ухвалила Закон "Про заходи державної підтримки та стимулювання розвитку виробництва мінеральних добрив в Україні".

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на інформаційне управління ВР.

Зокрема, Законом визначаються засади державного управління розвитком виробництва мінеральних добрив, заходи щодо фінансової підтримки виробництва мінеральних добрив, цінового регулювання реалізації мінеральних добрив сільськогосподарським виробникам.

Разом з тим, за словами авторів документа, головною метою зазначеного законопроекту є мінімізація негативного впливу підвищення ціни на природний газ на розвиток хімічної промисловості і розробка заходів, спрямованих на забезпечення продовольчої безпеки держави, створення сприятливих умов щодо залучення інвестицій.

Згідно документу, державна підтримка та стимулювання розвитку виробництва мінеральних добрив здійснюються за такими напрямами:

Реклама:

- встановлення для виробників мінеральних добрив системи пільг для створення їм фінансових можливостей для проведення реконструкції виробництва;

- надання державою виробникам сільськогосподарської продукції рослинного походження дотацій на придбання мінеральних добрив вітчизняного виробництва, які закуповуються ними для власних сільськогосподарських потреб.

Як повідомлялося, проект Закону "Про заходи державної підтримки та стимулювання розвитку виробництва мінеральних добрив в Україні" був прийнятий в 1-му читанні 22 березня 2007 року .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: