В п'ятницю НБУ проведе черговий розпродаж валюти для позичальників

Четвер, 19 березня 2009, 09:46

Національний банк України (НБУ) має намір на аукціоні 20 березня продавати банкам долари і євро для підтримки позичальників-фізичних осіб та малого бізнесу

Про це йдеться у листі НБУ до кредитно-фінансових установ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Банки здійснюють купівлю іноземної валюти для забезпечення виконання фізичними особами та підприємцями поточних платежів за кредитними угодами, які підлягають сплаті в березні 2009 року (включаючи прострочену заборгованість)", - відзначається в листі.

Мінімальна сума заявки на аукціоні - 50 тисяч доларів і 10 тисяч євро.

Реклама:

Відповідно до листа, не допускаються до участі в аукціоні заявки щодо купівлі іноземної валюти з метою дострокового погашення заборгованості, поручителів виконання зобов'язань за кредитними договорами, а також з метою погашення кредитних траншів, які надаються клієнтам у відповідності з договорами про відкриття кредитних ліній.

Викуплена на аукціоні валюта повинна бути використана банками за цільовим призначенням протягом п'яти робочих днів з дня її зарахування на кореспондентський рахунок.

Як повідомлялося, на попередньому аукціоні 13 березня НБУ продав 68,6 мільйонів доларів за курсом 7,80 грвень за долар і 1, 01 мільйонів євро за курсом 9,97 гривень за євро, тоді як загальний обсяг заявок становив 70 мільйонів дорларів і 1, 1мільйонів євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: