Умови МВФ для України "питання життя та смерті"

Середа, 18 березня 2009, 21:59

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що виконання Україною умов, необхідних для продовження співробітництва з Міжнародним валютним фондом "життєво необхідно".

Про це він сказав у середу в Брюсселі по закінченню зустрічі з президентом Віктором Ющенком, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми віримо, що життєво необхідно, щоб Україна виконала всі умови МВФ", - сказав Баррозу підкресливши, що фінансово-економічна криза не оминула Україну, яка зіштовхнулася з серйозними економічними і соціальними труднощами.

При цьому він підкреслює важливість спільної роботи українських політиків для спільного майбутнього.

Реклама:

У зв'язку з цим Баррозу вважає, що якщо якась країна зіштовхується з такими труднощами, відповідальністю всіх політиків є спільна робота для загального майбутнього.

"Це ті тези, які я щойно сказав президенту і скажу прем'єру Тимошенко, коли вона приїде на конференцію", - сказав він.

"Я одне і теж говорю і пану Ющенку, і пані Тимошенко: працюйте разом на благо України", - підкреслив президент Єврокомісії, зазначивши, що президент, прем'єр і парламент повинні працювати разом, а "особисті амбіції, які природні, залишити осторонь".

Баррозу вважає "критично необхідним" співробітництво з МВФ.

За його словами, це має поліпшити інвестиційний клімат і побудувати більше довіри до України та створити умови для підтримки іншими міжнародними фінансовими інститутами.

Разом з тим президент Європейської комісії підкреслив, що не можна жити ілюзіями, що "яка-небудь фінансова інституція вирішить усі проблеми".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!