Банкам потрібно набагато менше, ніж заплановано в бюджеті

Середа, 18 березня 2009, 19:30

Потреба в додатковому капіталі найбільших і великих банків України істотно менше суми, що запланована в державному бюджеті на рекапіталізацію кредитно-фінансових установ.

Про це повідомив виконавчий директор з питань платіжних систем та розрахунків, член правління Національного банку Віктор Кравець на прес-конференції в середу.

"Те, що підтверджено міжнародним аудитом по банкам першої і другої групи, - сума в кілька разів менше 44 млрд грн, передбаченими в бюджеті", - сказав він.

"Я вважаю, що критерій номер один, яким керується при вирішенні питання про рекапіталізацію. Це „що дешевше: ліквідувати банк, забезпечивши наперед усе обслуговування його кредиторів та вкладників, чи витягувати його, зберегаючи, знов таки, вкладників та кредиторів", - зазначив представник банку.

Реклама:

Кравець також додав, що він проти того, щоб казати конкретні дані по конкретним банкам.

"Достатньо в пресі написати, що по якомусь банку розглядається питання, коли завтра цей банк починають розривати. А далі спрацьовує ланцюгова реакція. Ви самі не розумієте, що це таке, коли створюється черга, вікна б'ють, та таке інше. Тому що про банк десь хтось щось погане сказав", - наголосив він.

Те, що перевірено міжнародним аудитом по банках першої та другої групи, - сума в декілька разів менше 44

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: