"АероСвіт" запускає АН-148

Середа, 18 березня 2009, 17:20

У квітні 2009 року регіональний реактивний літак нового покоління Ан-148 вийде на регулярні авіамаршрути.

Про це ідеться у спільному повідомленні АНТК ім. Антонова та авіакомпанії "АероСвіт".

За словами генерального конструктора АНТК Олександра Ківи, "Антонов" забезпечить виконання регулярних польотів у мережі регіональних маршрутів авіакомпанії.

Введення Ан-148 в експлуатацію на регіональних авіалініях України вимагає сприяння з боку уряду по ряду питань, оскільки "АероСвіт" виступає рівноправним партнером держави в цьому проекті по просуванню продукції національної авіапромисловості України.

Реклама:

Подібні проекти на початковому етапі завжди пов'язані з додатковими витратами та фінансовими ризиками. Зокрема, необхідно мінімізувати або анулювати навігаційні та аеропортові збори на початковий період експлуатації Ан-148 і забезпечити ефективну підтримку в організації технічної експлуатації Ан-148 в аеропортах України.

Спочатку літак буде експлуатуватися на внутрішніх маршрутах авіакомпанії. В подальшому, після врегулювання всіх правових та технічних питань, розглядається можливість його використання на міжнародних рейсах.

На лініях Ан-148 замінить літаки типів Ан-24 і Як-42.

Ан-148-100 - регіональний реактивний пасажирський літак нового покоління, призначений для перевезення 68-85 пасажирів на відстань 2000-4400 км.

Програма Ан-148 реалізується за участю 214 компаній з 14 країн світу. Кількість замовлень на цей лайнер перевищила 50, а опціонів - 80.

Контракти на поставки літака підписали авіакомпанії Росії, України, Казахстану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!