НБУ пропонує рекапіталізувати "Укрпромбанк" та "Надра Банк"

Середа, 18 березня 2009, 16:00

Національний банк України (НБУ) до кінця березня поточного року має намір подати уряду пропозиції про рекапіталізації за рахунок держави банків з тимчасовою адміністрацією.

Поки що прийняті рішення і вже готуються документи з двох банків - "Надра Банку" і "Укрпромбанку", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на директора Департаменту припинення діяльності банків НБУ Костянтина Раєвського.

По банку "Київ" така можливість поки що розглядається.

Щодо банків "Причорномор'я", "Одеса-банк" і "Західінкомбанк", на сьогодні звіти тимчасових адміністраторів свідчить про те, що є кілька потенційних інвесторів, які могли б увійти в капітали цих банків. Наразі з ними ведуться переговори.

Реклама:

Крім того, Раєвський повідомив, що щодо "Трансбанку" пропозиції тимчасової адміністрації ще не надійшли.

"Що стосується банків"БІГ-Енергія" і "Родовід Банк", тимчасові адміністрації були введені в цих банках лише 16 березня, і робити висновки ще рано", - сказав він.

Також Раєвський повідомив про те, що НБУ 18 березня змінив главу тимчасової адміністрації "Родовід Банку". За його словами, тимчасовим адміністратором банку призначений виконавчий директор НБУ з питань платіжних систем Віктор Кравець.

Зміна тимчасового адміністратора пов'язана з конфліктом інтересів, який виник у банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: