"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Власник "Укрсоцбанку" попросив допомоги

Середа, 18 березня 2009, 15:17

Один з найбільших банків Італії UniCredit, який разом з "Укрсоцбанком" входить до міжнародної фінансової групи UniCredit Group, в середу, 18 березня звернувся за фінансовою допомогою у розмірі 4 млрд. євро до урядів Італії та Австрії.

На цей крок керівництво UniCredit змушене було піти через падіння прибутків фінустанови 2008 року на 38% до 4,012 млрд. євро., пише видання "Дело".

В офіційному повідомленні банку причиною зниження прибутковості називають фінансову кризу.

Як йдеться в заяві UniCredit, правління "наділило генерального директора повноваженнями узгодити терміни та умови надання державної фінансової допомоги розміром 4 млрд. євро" від Італії та Австрії. Отримані кошти мають піти на посилення конкурентних позицій банку.

Реклама:

Нещодавно про намір звернутися за державною підтримкою оголосив найбільший за ринковою вартістю банк Італії Intesa Sanpaolo (володіє "Правекс-Банком").

За словами голови банку Коррадо Пассера рішення, швидше за все, буде прийняте на наступному засіданні топ-менеджменту компанії 20 березня. Офіційний представник Intesa підтвердив агентству Bloomberg цю інформацію.

Міністерство фінансів Італії 25 лютого схвалив закон, згідно з яким банки можуть отримати 12 млрд. євро, продавши уряду єврооблігації, що конвертуються у неголосуючі акції банків.

"Укрсоцбанк" є власністю міжнародної банківської групи UniCredit.

Угода придбання "Укрсоцбанку" тривала більше року і була остаточно завершена 23 січня 2008 року.

На дату її закриття ціна купівлі 94,2% загального випущеного капіталу банку склала 1,525 млрд. євро, або приблизно 2,211 млрд. дол. США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: