"Турбоатом" втрачає місце на світовому ринку?

Середа, 18 березня 2009, 13:51

Екс-директор харківського підприємства ВАТ "Турбоатом" Євген Бєлінський вважає, що  діючий директор Віктор Суботін виводить "Турбоатом" зі світового ринку.

Свою точку зору екс-директор "Турбоатому" озвучив у програмі "Народний контроль" на "5 каналі" 17 березня, повідомляє агентство "УНІАН".

На думку Бєлінського, заяви нинішнього керівництва заводу в особі Суботіна про виконання і перевиконання підприємством виробничого плану не  відповідають дійсності.

Зокрема, діючий гендиректор "Турбоатому" Суботін неодноразово інформував пресу про те, що за підсумками 2008 року підприємство перевиконало план на 32%, реалізувавши продукції на 470 млн. грн. А в 2009 році, за словами  нинішнього директора, завод запланував реалізувати продукції на 540 млн. грн.

Реклама:

"Ці цифри - напівправдиві, заявив Бєлінський. - Якщо відняти  110 млн. грн., втрачених на курсовій різниці, то жоден показник  "Турбоатомом" не виконано. Вірніше, виконано на 80-70%, але якщо зробити поправку на інфляцію, тобто ще на  22%, фактично отримаємо 40-50% виконань. Про що це говорить? Де замовлення? Якщо вони є, чому не виконуються?"

Крім того, на думку Бєлінського,  заявлені цифри реалізації продукції в 2009 році фактично означають відхід харківського турбобудівельного гіганта зі світового ринку енергомашинобудування.

"На ринку енергомашинобудування - контракти на мільярди доларів. Турбіна для атомного енергоблоку коштує близько трьохсот мільйонів умовних одиниць. Чистий дохід "Турбоатому" від реалізації продукції за минулий рік - 500 мільйонів гривень. Для такого підприємства - сума мізерна, підкреслив Бєлінський, - по суті його виводять з ринку. У світовому виробництві турбін частка заводу скоротилася з 13% до 0,01%".

Суботін був призначений на посаду в.о. генерального директора ВАТ"Турбоатом" 26 квітня 2007 року наказом голови ФДМУ Валентини Семенюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: