Армія безробітних українців збільшилась на 5 тисяч

Середа, 18 березня 2009, 13:03

За лютий рівень безробіття в Україні істотно не змінився: офіційно безробітними виявилося 906,1 тисяч громадян.

Згідно з даними Державний комітет статистики, це на 5,5 тисяч чоловік більше, ніж у січні, повідомляє газета "Дело".

Допомогу по безробіттю в лютому отримало 657,2 тисяч українців, її розмір склав 610,44 гривень (у січні - 604,42 гривень).

Центри зайнятості зареєстрували в лютому 924,9 тисяч громадян (на 5,1 тисяч менше, ніж у січні), у той час як підприємства потребували 78,6 тисяч співробітників.

Реклама:

Серед безробітних більшість жінок - 485,8 тисяч проти 420,3 тисяч чоловіків.

Рівень безробіття вищий серед городян: у лютому потребували роботі 487,9 тисяч мешканців міст проти 418,2 тисяч мешканців сіл.

Аналітики вважають, що стабілізація рівня безробіття пов'язана з тим, що масове закриття підприємств припало на грудень, тому різкий стрибок безробіття припав на цей місяць.

Директор центру досліджень соціальних процесів "Експерт" В'ячеслав Ковтун стверджує, що звільнення проходили у всіх регіонах країни, але більша їх частина припала на промислові області.

Керівник Федерації профспілок України Василь Хара в свою чергу впевнений в тому, що офіційна статистика безробіття не відображає реального стану речей на ринку праці. За його даними, зараз в країні не 906,1 тисяч, а 1,5 мільйонів безробітних.

Профспілковий лідер також нагадує, що багато людей сьогодні відправлено у відпустки за свій рахунок. До того ж багато хто просто не реєструється в центрах зайнятості.

Як повідомлялося, за станом на 17 березня Державна служба зайнятості зареєструвала 924,9 тисяч чоловік.

Високий рівень безробіття, за словами директора Держслужби зайнятості Володимира Галицького, залишається у Полтавській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській та Донецькій областях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: