Ющенко наголошує на створенні кооперацій для АПК

Середа, 18 березня 2009, 12:36

Президент Віктор Ющенко наголошує на важливості подальшого розвитку споживчої кооперації нашої держави.

Про це він сказав у своєму виступі на ХХ з'їзді споживчої кооперації України.

Він висловив переконання, що сьогодні, незважаючи на кризові явища в економіці, кооперативно-торговельний рух в Україні має суттєві передумови для розвитку, хоча водночас "потребує актуалізованих задач".

"Нині, в ринкових умовах, українська споживча кооперація розвивається за тими ж принципами, що й увесь міжнародний кооперативний рух", - сказав президент, відзначивши суттєве зростання роздрібного товарообігу за останні роки.

Реклама:

Говорячи про актуальні завдання української кооперації, президент назвав необхідність розбудови системи оптових сільськогосподарських ринків. "Актуальність цього питання очевидна кожному", - переконаний Ющенко.

Серед позитивних зрушень останнього часу голова держави відзначив те, що Україна почала більше надавати уваги своєму внутрішньому ринку. Він висловив переконання, що це - один із ключових факторів, на якому має зосередитися торговельна кооперація.

Президент особливо відзначив важливість демонополізації ринку сільськогосподарської продукції та продажу селянами продукції за реальною вартістю.

"Вирішення цієї проблеми - у створенні широкої мережі кооперативних ринків", - переконаний Ющенко.

Голова держави також відзначив важливість формування аграрного фонду України, де "держава повинна виступати активним учасником".

На сьогодні, констатував він, робота з формування оптового зернового ринку з коректною участю держави не завершена.

Ще одним актуальним завданням розвитку кооперативного руху президент назвав необхідність відновлення структури побутового обслуговування. Він нагадав, що на сьогодні в Україні діє близько 6000 суб'єктів господарювання, що надають побутові послуги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!