Вінський обіцяє припинити "відмивання" грошей на держмайні

Вівторок, 17 березня 2009, 19:18

Мінтрансзв'язку має намір розірвати всі договори про спільну діяльність і таким чином запобігти спробам відмивання грошей на державному майні.

Про це повідомив міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський, під час наради з керівниками підпорядкованих Мінтрансзв'язку підприємств, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Вінський зазначив, що державні підприємства системи Міністерства транспорту та зв'язку, в плановому порядку повинні вийти із спільної діяльності і перейти до більш доцільної і економічно вигідної форми співробітництва.

Міністр повідомив, що останні результати перевірки Іллічівського порту довели збитковість та неефективність укладених договорів про спільну діяльність.

Реклама:

"Перевірка комісією Іллічівського порту показала колосальні втрати держави", - сказав Вінський.

Разом з тим, міністр поставив завдання переглянути і згорнути спільну діяльність на державних підприємствах, "перевівши їх на більш прозорі механізми роботи".

"На прикладі Іллічівського порту потрібно перевірити всі державні підприємства, оскільки укладені договори керівництвом Іллічівського порту, кидають тінь підозри на інші підприємства", - сказав Вінський.

При цьому, по кожному підприємству - відповідно до його специфіки протягом трьох місяців буде розроблена так звана коротка "дорожня карта" з аналізом кожного договору та відповідальних осіб.

"Це питання буде на моєму особистому контролі. Система відмивання грошей на державному майні більше не буде діяти, якщо будуть підозри у відмиванні коштів - ми будемо розбиратися з кожною гривнею", - заявив Вінський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!