"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ радить банкам не спекулювати

Вівторок, 17 березня 2009, 16:44

Національний банк  звертає увагу керівників уповноважених банків на необхідності дотримання вимог узгодження зі своїми клієнтами курсу купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти за гривні на міжбанківському валютному ринку.  

Про це йдеться в листі НБУ до банків.

НБУ наполягє в листі на прийнятному курсі як для продавців іноземної валюти, так і для її покупців, та незначній розбіжності між курсами купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти.

"Зобов'язуємо керівників уповноважених банків взяти під особистий контроль встановлення курсів купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти за гривні для клієнтів банку з метою недопущення збільшення різниці між курсом купівлі та курсом продажу іноземної валюти за гривні", - йдеться в повідомленні для банків.

Реклама:

Національний банк на щоденній основі доводить до відома уповноважених банків інформацію про середньозважений курс гривні до доларів США, який склався за результатами торгів на міжбанківському валютному ринку.

"Керівники уповноважених банків несуть особисту відповідальність за розміщенням інформації на Web-сторінці банку в мережі Інтернет та в інформаційних системах (REUTERS, BLOOMBERG та інші) про курси гривні до іноземних валют за операціями з купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти", - йдеться в листі.

НБУ зазначає, що відображені курси мають ґрунтуватися на реальній кон'юнктурі міжбанківського валютного ринку та реальних курсах за укладеними угодами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: