"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ющенка звинувачують Тимошенко в гальмуванні скорочення зарплат

Вівторок, 17 березня 2009, 14:14
Кабінет міністрів гальмує виконання постанови Верховної Ради про скорочення зарплат президента і прем'єр-міністра.

Про це заявив керівник Головної служби забезпечення зв'язків з Верховною Радою та Кабінетом міністрів секретаріату президента Ян Берназюк, повідомляє прес-служба президента.

Він нагадав, що відповідно до рішення парламенту у першу чергу скорочення щонайменше удвічі зарплати стосуватиметься президента, голови Верховної Ради, прем'єр-міністра, віце-прем'єрів, народних депутатів, керівного складу РНБО.

Також передбачалося скорочення зарплат працівників секретаріату президента, Державного управління справами, апарату Верховної Ради, секретаріату Кабінету міністрів, міністрів, а також керівників інших центральних органів виконавчої влади.

Крім того, зауважив Берназюк, у постанові також передбачено доручення урядові терміново до 16 березня 2009 року подати до Верховної Ради відповідні пропозиції стосовно внесення змін до законодавчих актів України.

Реклама:

"Маємо сьогодні вже 17 березня, і жодного рішення або позиції з цього приводу Кабінету міністрів. При цьому обґрунтована позиція уряду як колегіального органу - також була б позицією", - констатував він.

Берназюк назвав "не безспірними положення зазначеної постанови, що передбачають зменшення вдвічі фонду оплати праці для працівників державних підприємств-монополістів, оскільки це сотні тисяч звичайних працівників "Укрзалізниці", "Укрпошти" тощо".

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: