"Нафтогаз" підготував баланс споживання газу в Україні

Вівторок, 17 березня 2009, 13:56 -

На підставі затвердженого Кабінетом міністрів фінансового плану, Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" підготувала та за поданням Міністерства палива та енергетики надала на розгляд Кабінету міністрів баланс споживання природного газу в Україні на 2009 рік.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України".

Згідно із розрахунками спеціалістів "Нафтогазу", загальне споживання газу протягом року становитиме 55,9 мільярдів кубометрів.

З них надходження імпортованого газу мають становити 33 мільярдів кубометрів, а газ власного видобутку - 20,6 мільярдів кубометрів. Решта потреб споживачів України буде забезпечена за рахунок газу, що знаходиться у підземних газових сховищах.

Реклама:

Для потреб населення передбачено постачання 17,8 мільярдів кубометрів газу, підприємствам ТКЕ - 10,5 мільярдів кубометрів, бюджетним організаціям - 1,05 мільярдів кубометрів, підприємствам промисловості - 19,3 мільярдів кубометрів газу.

НАК "Нафтогаз України" практично завершила договірну компанію щодо постачання газу підприємствам промисловості.

Весь обсяг газу, який постачається НАК "Нафтогаз України" та дочірньою компанією "Газ України" здійснюється за прямими договорами безпосередньо із споживачами та регіональними підприємствами з транспортування та постачання газу (облгазами та міськгазами).

Як повідомлялося, за перші два місяці 2009 року підприємства, що входять до структури НАК "Нафтогаз України", збільшили платежі в бюджети всіх рівнів до 6,049 мільярдів гривень.

11 березня Кабінет міністрів ухвалив фінансовий план НАК "Нафтогаз України" з профіцитом 3,8 мільярди гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: