Мінрегіонбуд чекає грошей на будівництво до травня

Вівторок, 17 березня 2009, 13:18

Міністерство регіонального розвитку та будівництва (Мінрегіонбуд) прогнозує виділення державою до травня поточного року 3 млрд. грн. на завершення будівництва житлових об'єктів з рівнем готовності більше 70%.

Про це сказав журналістам міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда в ході колегії міністерства в Києві у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сподіваюся, що вони (1 млрд. грн. - кошти Державної іпотечної установи (ДІУ) під держгарантії) будуть десь протягом 10 днів. Наступні 2 млрд. грн., передбачені на рефінансування банків, повинні бути в межах місяця", - зазначив він.  

Своєю чергою, заступник міністра Дмитро Ісаєнко повідомив у ході колегії, що 1 млрд. грн., виділений урядом ДІУ, з урахуванням коштів населення становитиме 1,333 млрд. грн., з яких 25% буде спрямовано на кредитування громадян на купівлю житла під 14,6% річних терміном до 30 років.

Реклама:

"З наступного тижня ми починаємо відбір об'єктів (з оприлюдненого міністерством 13 березня списку) для їх подальшого фінансування. Два тижні підуть на те, щоб вибрати об'єкти, потім під них будуть формуватися пули позичальників, в першу чергу, що стоять на черзі", - зазначив Ісаєнко.

За його словами, міністерство пропонує розподіляти ці 1,333 млрд. грн. по регіонах з урахуванням кількості громадян, що знаходяться в черзі, кількості населення в регіоні та суми необхідних коштів для добудови об'єктів.

На Київ, зокрема, доведеться десь 276,465 млн. грн.

Ісаєнко також повідомив, що Мінфін спільно з НБУ розробив постанову уряду про пільгове кредитування забудовників, що припускає відсоток за кредитом - не вище 2% від рівня облікової ставки НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: