Автокредити знову дорожчають

Вівторок, 17 березня 2009, 12:17

Банки, які взимку знижували вартість автокредитів, навесні почали підвищувати ставки: з 2 по 16 березня середня гривнева ставка піднялася з 19,9% відразу до 23,2% річних.

Змінили фінансисти ставлення і до валютних кредитів. Якщо на початку цього місяця мінімальні, середні та максимальні ставки за доларовими кредитами знаходилися на одному рівні - 18%, то до середини березня вони були встановлені на різних рівнях: мінімальні на 5,9% річних, середні - на 13,7% річних, максимальні - на 18% річних, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ"

Щодо євровалюти банкіри продовжили дотримуватися єдиної ставки - 17% річних.

Однак, згідно з даними дослідження порталу Maanimo.com, при підвищенні середньої гривневої ставки, мінімальна ставка зменшилася з 1% до 0% річних нацвалюті (в основному за рахунок пропозицій "Renault Finance" і "Nissan Finance").

Реклама:

"Якщо говорити щодо спецпрограм по фінансуванню авто, вироблених в СНД, Китаї та Ірані, то тут фінустанови, як і раніше, відмовляли клієнтам у наданні валютних кредитів. Останнім залишалося задовольнятися лише гривневими позиками, які з 2 березня подешевшали 2,1% річних (до 32,9% річних) ", - зазначила виконавчий директор Maanimo.com Наталія Шталтовная.

Не змінили банки середній і максимальний розмір разових комісій за оформлення автокредитів у нацвалюті - той закріпився на рівні 3% суми позики. На колишньому рівні залишився і розмір мінімальної комісії, який закріпився на 0,99% кредиту.

З 1% до 2,5% піднялася разова комісія при оформленні доларового позики.

Дослідження Maanimo.com. яке було проведене в 50 банках, показало, що з 2 по 16 березня кількість кредиторів машин зменшилася з 7 до 5 фінустанов.

При цьому, щоправда, збільшилася кількість пропозицій клієнтам - з 43 до 97 програм з різних марок авто.

Як і колись, більшість з них - гривневі позики (63 пропозиці)ї, на другому місці йшли доларові кредити (31 програма), на третьому - єврозайми (3 пропозиції).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!