"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд виправдав митника Тимошенко

Вівторок, 17 березня 2009, 10:55

Шевченківський районний суд Києва в понеділок визнав незаконним затримку заступника начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька, підозрюваного в махінаціях при розмитненні газу на суму більш ніж 7 мільярдів гривень.

Підставою для цього рішення послужила відсутність у матеріалах справи доказів, що підтверджують його причетність до заволодіння чужим майном, пише газета "Комерсант-Україна".

Зі скаргою на дії Служби безпеки України, яка затримала Шепітька, у Шевченківський районний суд Києва звернувся його адвокат Олексій Левченко.

У СБУ рішення Шевченківського райсуду не коментують. Разом з тим рішення суду першої інстанції не є остаточним і, ймовірно, буде оскаржено в апеляційному порядку.

Реклама:

Крім того, у вівторок Шевченківський райсуд має розглянути скаргу про незаконність порушення СБУ кримінальної справи за фактом заволодіння 6,3 мільярдів кубометрів природного газу на суму 7 499 779 423,42 грн. у результаті зловживання посадовими особами НАК "Нафтогаз України" службовим становищем.

Як повідомлялося, 2 березня СБУ порушила кримінальну справу за фактом заволодіння 6,3 мільярдів кубометрів природного газу на суму 7 499 779 423,42 гривень шляхом зловживання посадовими особами НАК "Нафтогаз України" службовим становищем.

Увечері 3 березня Шепітько був викликаний для дачі показань у слідче управління СБУ і там же затриманий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: