"Газпром" вибрав, за яким зайцем бігти

Вівторок, 17 березня 2009, 10:03

В умовах кризи витрати на реалізацію газопроводу "Південний потік" знижуватимуться.

Про це в інтерв`ю російському телеканалу "Вести" сказав заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв, повідомляє агентство "УНІАН".

"У будь-якій кризі, крім негативних наслідків, є й позитивні. Один з позитивних наслідків - зниження вартості капітальних витрат, які дуже сильно розігналися останніми роками. Вартість матеріалів і послуг росла випереджальними темпами навіть щодо зростання цін на самі енергоносії", - заявив Медведєв.

За його словами, очікується, що витрати на реалізацію "Південного потоку" об`єктивно знижуватимуться.

Реклама:

Він також нагадав про необхідність для Європи цього проекту. "Європі вже 2020 року потрібно додатково 100 млрд. кубічних метрів газу. А газопроводів, щоб цей газ доставити, немає", - сказав він.

Він зазначив, що навіть якщо буде реалізовано "Північний" і "Південний" потоки та європейський проект "Набукко", все одно попит на газ перевищуватиме пропозицію.

Медведєв додав, що "Газпром" отримав запрошення брати участь у "Набукко", але робити цього не буде.

"На відміну від "Набукко", у нас уже все є для того, щоб цей проект відбувся. У нас є газ, ринок, досвід технічної реалізації складних проекти, корпоративне управління. Адже мало мати матеріальні передумови, потрібно мати й проектну згоду, як цим проектом управляти", - сказав він.

"За двома зайцями поженешся - жодного не зловиш. У нас є "цільовий заєць", і ми за ним і побіжимо", - констатував заступник голови "Газпрому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!