Мінтранс зібрався комусь віддати весь "неліквід"

Понеділок, 16 березня 2009, 19:01

Приклад Іллічівського морського торгового порту довів збитковість і неефективність укладених ІМТП договорів про спільну діяльність.

Як повідомляє агентство "УНІАН", про це заявив у ході апаратної наради в понеділок міністр транспорту та зв`язку Йосип Вінський.

За його словами, таким чином "прояснилася ситуація, й на прикладі Іллічівського порту ми перевіримо стан справ у всіх портах".

При цьому міністр поставив завдання переглянути й згортати спільну діяльність в українських портах, "перевівши їх на прозорішу систему роботи".

Реклама:

"Я вважаю недоцільною спільну діяльність у портах", - заявив Вінський.

Міністр також підкреслив необхідність, у зв`язку з впливом фінансової кризи на галузь у цілому, приватизації підприємств-боржників, підприємств-банкрутів тощо.

"Ми повинні віддати весь неліквід. І паралельно все "живе" передати працюючим підприємствам галузі", - додав він.

За словами народного депутата України, члена парламентського комітету з питань транспорту та зв`язку Геннадія Задирка, найбільш ефективним і прозорим механізмом співпраці в портах буде оренда.

"Свого часу це була зручна форма діяльності, коли державна власність передавалося за безцінь, внаслідок чого порт фактично не отримував прибутку", - зазначив він.

Водночас, за його словами, є приклади, хоча й поодинокі, коли спільна діяльність є ефективною.

"Як тільки ведення бухгалтерії передається від порту підприємству, з яким укладено договір про спільну діяльність, - можна однозначно говорити про зловживання", - додав Задирко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: