ДПА проти включення податку на транспорт у вартість бензину

Понеділок, 16 березня 2009, 15:36

Заступник голови Державної податкової адміністрації Сергій Лєкар виступає проти включення транспортного податку у вартість бензину.

Як повідомляє агентство "Українські новини", про це він сказав в інтерв'ю виданню "Бізнес".

"Я однозначний противник включення транспортного податку у вартість бензину. У вартість палива вже включений акциз. Існування однієї й тієї ж бази оподатковування для двох податків буде виглядати не тільки дивно, але й небезпечно для бюджету в змісті можливостей щодо ухиляння від сплати обох податків", - вважає Лєкар.

Крім того, він підкреслив, що така зміна одразу спричинить підвищення інших цін у країні.

Реклама:

Водночас чиновник констатував, що нинішня прив'язка ставок транспортного податку до об'єму двигуна також не є ідеальним варіантом.

Сергій Лєкар також повідомив, що зараз Податкова налагоджує співробітництво з ДАІ й Пенсійним фондом з метою ефективного відстеження автомобілів, які не пройшли державну реєстрацію.

Як повідомлялося, депутати Верховної Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" В'ячеслав Коваль, Борис Тарасюк й Олександр Черноволенко пропонують парламенту ввести податок на паливо із власників транспортних засобів з 1 січня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!