"Укрспирт" торгуватиме спиртом сам

Понеділок, 16 березня 2009, 14:25

"Укрспирт" отримав повноваження на оптову торгівлю спиртом етиловим.

Про це повідомляє прес-служба державного концерну.

"Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від  11 березня 2009 року № 270-р "Про надання повноважень на здійснення оптової торгівлі спиртом етиловим" Державний концерн спиртової та лікеро-горілчаної промисловості уповноважений здійснювати оптову торгівлю спиртом етиловим за кодом згідно з УКТЗЕД 2207", повідомляє вона. 

Розпорядження Кабміну від 6 вересня 2005 року № 390 щодо відповідних повноважень Київського обласного державного об'єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості втратить чинність 1 квітня 2009 року.

Реклама:

З метою забезпечення безперебійного постачання спиртом етиловим та недопущення порушення прав споживачів, концерн "Укрспирт" звернувся до споживачів спирту з проханням терміново переоформити діючи договори поставки спирту етилового на внутрішньому ринку.

Нагадаємо, 13.12.2009 року концерн "Укрспирт" отримав ліцензію на право здійснення експорту українського етилового спирту. А Наказом Мінаргполітики ліквідовано державні обласні об'єднання, яки мали експортні ліцензії. 

Таким чином, станом на сьогодні, державний концерн спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" визначено єдиним державним оператором українського спирту на внутрішньому та зовнішніх ринках.

"Це жодним чином не вплине на свободу господарчої діяльності спиртових заводів - виробників продукції. Але, заводи більше не перебиватимуть один одному покупців, занижуючи ціну нижче собівартості", повідомляє прес-служба "Укрспирту".

"Тепер неможлива ситуація, при який покупці спирту не виконуватимуть своїх обов'язків перед виробниками, шантажуючи їх переходом до іншого виробника", говориться у повідомленні.

"Головна мета створення єдиного оператора - збереження за державою важелів моніторингу та контролю ринку спирту" ,стверджують в "Укрспирті".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!