Японський концерн готовий з'єднати "Бориспіль" з Києвом

Понеділок, 16 березня 2009, 12:42

Керівництво японської корпорації "Іточу" готове до будівництва швидкісної залізниці з аеропорту "Бориспіль" до Києва.

Про це ідеться в заяві керівництва корпорації, зробленій в ході переговорів із заступником міністра фінансів України Ігорем Урбанським, повідомляє агентство "УНІАН".

Зустріч відбулася в рамках другого спільного засідання Координаційної ради з економічного співробітництва з Японією і Комітету ділового співробітництва з Україною Японської федерації бізнесу "Кайданрен".

Згідно зі звітом, за результатами спільного засідання, орієнтовна вартість проекту складе 280 мільйонів доларів.

Реклама:

Причому керівництво "Іточу", підтверджуючи зацікавленість своєї участі в будівництві, повідомило, що ТЕО проекту вже готове.

Проте японською стороною було зазначено, що таке будівництво можливе лише за умови надання гарантій із боку українського уряду.

Зі свого боку Ігор Урбанський запропонував реалізацію проекту на основі концесії.

Крім того, "Іточу" погодилася на пропозицію Урбанського брати участь у будівництві Південного моста, Миколаївського моста.

В ході переговорів було досягнуто домовленість про початок роботи над цими проектами вже в березні.

Також корпорація "Міцубісі Хеві Індастріз" у ході двосторонніх зустрічей висловила своє бачення будівництва Південного моста, а також будівництва метро в Донецьку та Дніпропетровську, модернізації 7 українських аеродромів і Великої кільцевої дороги навколо Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: