"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фінансові установи заявляють про зниження інфляції

Понеділок, 16 березня 2009, 10:51

Асоціація "Український кредитно-банківський союз" вказує на зниження темпів інфляції в лютому на 1,4 п. п. до 20,9% у річному обчисленні.

Про це йдеться в повідомленні УКБС, повідомляє агентство "Українські новини".

"У лютому в річному обчисленні інфляція знизилася на 1,4 п.п. до 20,9%", - сказано в повідомленні.

Зниження темпів зростання цін пов'язане із зниженням економічної активності і посиленням фіскальної і грошово-кредитної політики.

Реклама:

Водночас, як зазначають експерти УКБС, скорочення пропозиції товарів на внутрішньому ринку, сезонне подорожчання продуктів харчування, девальвація обмінного курсу гривні торік, підвищення попиту на інвалюту стимулюють зростання інфляційного тиску.

Позитивно на зниження темпів інфляції в лютому вплинуло зниження темпів зростання витрат консолідованого бюджету і цін виробників до 19,0% у річному обчисленні.

Що стосується діяльності фінансово-кредитних установ, то зниження ресурсної бази банків негативним образом вплинуло на їх кредитну активність.

За даними асоціації, обсяг кредитних вкладень у лютому зменшився на 0,6% (з початку року на 2,2%) до 717,9 млрд. гривень, а обов'язкових резервів, сформованих банками, у лютому становив 12,5 млрд. гривень.

Як повідомлялося, у лютому інфляція становила 1,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: