Турчинов вважає безперспективним позов "Газпрому"

Понеділок, 16 березня 2009, 10:32

Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов вважає безперспективним позов російського ВАТ "Газпром" до Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

Про це він сказав на брифінгу в суботу в Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Турчинов відзначив, що не бачить "перспективи розгляду цього питання, тому що у нього немає об'єктивної бази", оскільки "Україна гідно виконувала свої обов'язки транзитера газу до Європи".

Перший віце-прем'єр нагадав на початку року саме "Газпром" припинив подачу газу для транзиту, тому Україна не могла забезпечити транспортування "неіснуючого газу".

Турчинов також відзначив, що на його переконання позов "Газпрому" носить політичний характер і пов'язаний з тим, що "Газпром" "хоче забезпечити своє європейське реноме", повідомляє "5 канал".

Як повідомлялося, прохання про арбітраж щодо транзиту російського природного газу через територію України, подана ВАТ "Газпром" в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма (ТПС) у зв'язку з січневою газовою війною, на цей час не відкликана.

Реклама:

На думку "Газпрому", відповідач - НАК "Нафтогаз України" - не тільки "не додержував юридичних зобов'язань щодо транзиту природного газу через територію України до Європи", але ще і вилучав транзитний газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!